Korvpalliplatsid Assooridel

3x3 korvpallikunst

Olen selle nädala lõpuni ametlikult puhkusel. Sain visata pilgu peale korvpalliplatsidele Eestist väljaspool, eile ja täna näiteks Assooridel, Terceia saarel, kus leidsin kokku kolm ja pool väljakut, sest seda jalgpallipuuri koos korvirõngastega ma endiselt kossuplatsiks ei pea.

Tegime hommikul väikese jooksu, mille käigus vaatasime üle 2,5 kossuplatsi saare suuruselt teises linnas, Praia de Vitorias. Saime turvamehelt loa ühe kohaliku kooli õuealale, kus kaugelt vaadates tundus kaks ilusat kossuplatsi.

Secondary School Vitorino Nemesio
Secondary School Vitorino Nemesio

Lähedalt vaadates selgus, et ilusad ja suhteliselt uued väljakutele on katteks pandud sinine kunstmuru, millel pallipõrge ei ole kindlasti päris loomulik ning ununenud on ka kolmepunktijoone märkimine.

NB: meiega samal ajal saabis staadionile kaks klassitäit õpilasi kehalise kasvatuse tundi. Õpilased jooksid staadioniringi maskid peas! Seda riigis, kus 85,9% inimesi on täielikult vaktsineeritud!

Seejärel leidsime ühelt küllaltki suurelt asfaltplatsilt ühe veel uuema kossuplatsi, mis ilmselt avati vähem kui kuu aega tagasi (Portugali Korvpalliliidu registriväline video 13.10.2021).

FIBA ja Basket3x3 on ka varem jaganud Portugali Korvpalliliidu 3×3 väljakute kunstiprojekti, mis tänaseks on jõudnud isegi Assooridele. See on hea projekt, mida võiks ka Eestis arendada. Kujundatud korvpalli õueplats on lahe mõte, kuid seda eelkõige olukorras, kus jooned maas, vaba ruum ning korvikonstruktsioon on korralik. Täpsemalt loe korvpalliplatside kategooria juhendist

Korvpalliplatsid üle maailma ühele kaardile

courts of the world

Võtame lähiaja üheks eesmärgiks saada Eesti korvpalliplatsid ka FIBA poolt tunnustuse saanud Courts of the World kaardile. Ei ole seda siiani teinud, sest soovin, et saaks mõnda detaili selles paremini märkida ja siis ei oleks vaja neid mitu korda sisestada.

Kuid andsin ka oma panuse, et ülemaailmsele kossuplatside kaardile saaks kaks uut platsi ja värske pildi kohalikust 3×3 kunstiväljakust.

Sama saavad Courts of the World lehel ise teha ka kõik teised välismaal viibivad Eesti korvpallisõbrad.