Jõulumäe Tervisespordikeskuse 3×3 väljakud avatakse Treimix vs Kvartett vastasseisuga

Avis Treimix

Avis/Treimix

Tom Kaldre, Heigo Erm, Märt Rosenthal ja Sven Kaldre

Kvartett Optibet

Kvartett/OlyBet

Erik Luts, Gaspar Bibikov, Jaagup Toome ja Andreas Märtson

25. juunil avatakse tänavu 45-aastaseks saanud Jõulumäe Tervisespordikeskuses maailmatasemel pallimänguväljakud, mida tunnustavad rahvusvahelised alaliidud nagu FIBA (korvpall), IHF (käsipall), FIBV (võrkpall) ja BWF (sulgpall).

Korvpalliväljakud, läbi aja erinevate katetega, on Jõulumäel olnud alates 1977. aastast. Algusaastatel oli väljakukatteks nn. raudkivituhk, edasi asfaltkate, siis valmis puitpõrandaga multifunktsionaalne korvpalliväljak. Lisaks on olemas väga populaarne mitme korvpallirõngaga punktiviske mängulaud.

Tänavu täitus üks spordikeskuse unistusi – valmisid Sport Court PowerGame Plus plastikkattega täismõõtmetes korvpalliväljak, kus peal kaks 3×3 korvpalliväljakut, ning lisaks eraldi kolm 3×3 mänguväljakut. Kokku on Jõulumäel viis 3×3 korvpalliväljakut. Hetkel on puudu veel tribüün ja tablood.

Korvpalliliidu peasekretär Keio Kuhi tunnustab Jõulumäe Tervisespordikeskuse eestvedajaid. „Tänan Jõulumäe Tervisespordikeskuse eestvedajaid panuse eest Eesti korvpalli. Väga suur töö on ära tehtud. Uued väliväljakud on maailmatasemel ja koos ülejäänud spordibaasi infrastruktuuriga on Jõulumägi ideaalne koht, kus korraldada võistlusi ja treeninglaagreid. Loodame, et juba sel suvel leiab Pärnu lähistel Jõulumäel aset ka 3×3 Eesti Meistrivõistluste etapp ja suvepealinn tõuseb 3×3 korvpallis uuesti pildile.”

Väljakud tehakse soojaks Alexela 3×3 Eesti meistrivõistluste eliitsarjas kõige põnevamat vastasseisu pakkunud võistkondade näidismänguga, kus omavahel kohtuvad võistkonnad Avis/Treimix ja Kvartett/OlyBet. Esimese ridades pallivad Eesti korvpallikoondisesse kuuluv Märt Rosenthal, meistriliigas Rapla särki kandvad Sven ja Tom Kaldre ning kogemustega 3×3 mängija Heigo Erm. Kvartett mängib koosseisus Erik Luts, Andreas Märtson, Gaspar Bibikov ja Jaagup Toome ning neid võib pidada Eesti üheks suuremate kogemustega 3×3 võistkonnaks.

Näidismängul osalevad võistkonnad on Alexela 3×3 korvpalli Eesti meistrivõistluste raames sel suvel kohtunud nii Väike-Maarja kui Rakvere etapil ja pakkunud mõlemal korral turniiri põnevaimad mängud. Rakvere etapil sai Treimix võidu tänud Märt Rosenthali otsustavale kaugviskele.

„Treimix on oma mängu hästi käima saanud, Rakvere etapi finaalis jalutasid nad 21-12 üle isegi Dorbek, Metsalu, Suija ja Prii Boft/Linnujalad tiimist, kuid selge on see, et 3×3 kogemustega Kvartett on neile hetkel kõige ebameeldivam vastane Eestis,“ hindas Eesti Korvpalliliidu 3×3 valdkonna juht Reigo Kimmel, kelle sõnul saab mäng olema põnev, sest mängu võitjale on auhinnaks 1000 eurot. „Ei välistaks, et Luts või ükskõik, kes Kvarteti võistkonnast, otsustab seekord selle mängu ära,“ lisas Kimmel.

Korraliku peaauhinnaga 3×3 näidismäng peetakse Jõulumäe 3×3 peaväljakul reedel, 25. juunil kell 15:30.

Mõlemad võistkonnad jätkavad mänge suvises Alexela 3×3 Eesti meistrivõistluste sarjas ning juba järgmisel päeval lähevad lahingusse Haapsalus, kus selgub parim Eesti võistkond, kes sõidab 10.-11. juuli Pariisi, FIBA 3×3 Challengerile.