3×3 korvpallis tuleb rekordsuvi, kus kõik ei pääse platsile

3x3 võitjad 2020

45 päeva enne 3×3 korvpalli Eesti meistrivõistluste algust on U13 sarja poistes 3×3 avaetapile registreerunud maksimaalne arv ehk 12 võistkonda ning üks võistkond on juba ootelistis.

U15 sarjas on poisse registreerunud 4, U18 noormehi ja World Touri sarjas 2 võistkonda.

Kõikides sarjades lõppeb registreerimine 2 päeva enne turniiri toimumise algust või võistkondade maksimaalse limiidi (12) täitumisel.

“Koroona on tekitanud väga suure mängunälja, eriti võistluste osas, mis hetkel ei ole lubatud. Ootus on suur, et juba mai lõpust saavad kõik korvpallihuvilised õues taas 3×3 formaati mängima, aga U13 näitel võimalik, et nii suur, et kõik ei mahu platsile.” hindas Eesti Korvpalliliidu 3×3 valdkonna juht Reigo Kimmel, kes soovitab turniiridele aegsasti registreeruda. “Eesti turniiridele on suur huvi ka välismaalt, soovi on avaldanud nii Läti, Saksa, Belgia, Rootsi kui mitmed teised riigid”, lisas Kimmel.

Suvise 3×3 võistluskalendri ja registreerimislingid leiab Basket3x3 lehelt. Kõikidel mängijatel (v.a. U13 ja U11 sarjad) on nõutud kinnitatud 3×3 konto olemasolu.

World Tour sarjas on sel suvel lubatud kasutada maksimaalselt 6 mängijat (mängijatel on üks vahetus lubatud). Kõikides teistes sarjades mängitakse võistkonna nime põhiselt.

3×3 korvpalli Eesti meistritiitlid 2021 saavad 7. augustil Tallinnas toimuva finaalturniiri võitjavõistkonnas olnud mängijad. Finaalturniirile pääsevad kõikide võistlusklasside suvise turniiri 12 parimat võistkonda.