3×3 korvpalli MM-i peaauhind: 38 400 – 96 000 eurot palgafondi mängija kohta!

[vc_row row_type=”row” text_align=”left” css_animation=””][vc_column][vc_column_text]

DELFI “Pihtas Põhjas” saate kuulamisel sai Eesti Korvpalliliidu 3×3 valdkonna juht Reigo Kimmel 3×3 peatreener Siim Raudla sõnade järgi teada, et eelmise aasta FIBA 3×3 MM-i koondise kapten Jaan Puidet ja juba juunikuus USA-sse tagasi sõitev Maik-Kalev Kotsar ei saa sel aastal osaleda 18.-23. juuni FIBA 3×3 maailmameistrivõistlustele sõitva Eesti 3×3 koondise nimekirjas.

Kimmeli sõnul avab see uue võimaluse paljudele Eesti tipp-korvpalluritele. Saates mainis Raudla mitmeid nimesid (Kitsing, Nurger, Keedus ning naljaga-pooleks ka Sokk-Arbet-Kangur-Talts) mängijaid, kes oleks head tegijad ka 3×3 formaadis.

3×3 korvpall on ametlik olümpiaala, kus Eesti 3×3 rahvuskoondise tulemus 18.-23. juuni Amsterdamis toimuvatelt FIBA 3×3 maailmameistrivõistlustelt võiks TOP8 koha puhul Eesti korvpalli viia esmakordselt EOK B-kategooria toetusele, mis tähendaks igale mängijale 2019-2021 palgafondi näol (kusjuures 3×3 kossuga ei pea edaspidi ülemäära pingutama) isiklikku igakuist palgafondi, mis on vastavalt 3×3 MM-i tulemusele kahe aasta peale kokku 38 400 – 96 000 eurot.

“Ma ei tea, mis palka saavad Kitsing, Keedus või teised väga andekad Eesti korvpallurid, kuid ma ei usu, et ühelgi Eesti korvpalluril oleks olnud kunagi ajaloos võimalik ühe turniiri tulemuse põhjal saada endale järgmiseks kaheks aastaks kuni 100 000 eurone palgafond”, ütles Eesti Korvpalliliidu 3×3 valdkonna juht Reigo Kimmel, kes julgustab kõiki tipptasemel mängijaid juba täna telefoni kätte võtma ja Eesti 3×3 peatreenerile andma teada soovist oma kandidatuur esitatada 3×3 MM-i Eesti koondisesse.

Eesti üks parimaid korvpallureid Maik-Kalev Kotsar, andis mõista, et paraku ei ole tal võimalust sel aastal MM-il kaasa lüüa, kuid ta lubas anda endast maikuus parima, et MM-iks valmistuva 3×3 koondise trennides osaleda, et koondis saaks piisava ettevalmistuse ja jagada ka oma kogemusi eelmisest aastast. “Ehk tuleb ka Jaan mõnda Siimu 3×3 trenni kaasa, saame siis mõnda liikumist koos näidata”, ütles Kotsar.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row row_type=”row” text_align=”left” css_animation=””][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row row_type=”row” text_align=”left” css_animation=””][vc_column][vc_single_image image=”10261″ img_size=”full” alignment=”center” style=”vc_box_rounded”][/vc_column][/vc_row][vc_row row_type=”row” text_align=”left” css_animation=””][vc_column][vc_column_text]Eesti 3×3 MM-i rahvuskoondis 2018[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]