Kas 2020 suvine 3×3 sari vaid Eesti tiimidele?

3×3 tänavakorvpalli Eesti meistrivõistlustel osalesid 2006-2008 peamiselt vaid Eesti võistkonnad. Asi läks igavaks, sest Deckol Ehitus võitis pea kõik, mis võita andis.

Alates 2009. aastast on Eesti suvine 3×3 sari olnud avatud kõigile ning see on toonud siia nii 3×3 maailmameistriks tulnud Serbia, Euroopa meistriks tulnud Rumeenia ning mitmeid teisi tugevaid 3×3 võistkondi Lätist, Leedust, Venemaalt, Soomest, Rootsist, Poolast, Valgevenest, Gruusiast, Hollandist, Saksamaalt, Itaaliast ja mujalt.

3×3 korvpalli tase on maailmas tõusnud ning Eesti on saanud tuntud kohaks, kuhu mitmed välistiimid tulevad mängima, et pääseda edasi FIBA 3×3 maailmaturneele. Võib arvata, et tugevate välistiimide osalemine viib alla Eesti 3×3 korvpallurite soovi maailma tippude vastu mängida, sest ka tõenäosus väiksemaid suviseid 3×3 etappe vaid kohalike mängijate baasil võita, on langenud.

Eesti Korvpalliliidul on võimalik 2020. aasta suvine 3×3 tänavakorvpallisari kuulutada kinniseks ehk võimaldada sellest osavõttu vaid Eesti võistkondadel. EKLi 3×3 valdkonna juhi Reigo Kimmeli sõnul on tegemist väga põhimõttelise otsusega, mida peaksid toetama nii mängijad kui korraldajad. “Kui kohalike mängijate huvi sellisest otsusest suurendaks oluliselt 2020. suve etappidest osavõttu, siis ilmselt ei oleks ka etappide korraldajatel midagi selle vastu. Eesti 3×3 korvpallil oleks sellest vaid võita, sest sedasi saaksime suurema reitingu ning ka FIBA 3×3 maailmaturneele pääseks kindlasti Eesti võistkond.” ütles Kimmel, kelle sõnul on omad plussid ka välistiimide kaasamisel, mis teevad turniirid atraktiivsemaks ning tõstavad ka taset, sest ei juhtu just tihti, kus olümpiaala maailmameistrivõistlustel pronksmedali saanud võistkond, tuleb Nõmme turu parkla asfaltplatsile mängima.

Arvamust, kas 2020. aasta Eesti 3×3 tänavakorvpalli meistrivõistluste sari peaks olema piiratud vaid Eesti mängijatega, saab avaldada selle loo alguses või siit lingilt.